Det är viktigt att socialarbetaren och socionomen tar utrymme i svenska medier. Jag har i flera böcker försökt att problematisera varför rädslokulturen och tystnaden är så stor inom flera professioner. Det handlar om socialarbetare, psykologer, sjuksköterskor, läkare mfl. Listan kan göras lång. I en bok som jag skrev tillsammans med författaren Ulla-Carin Moberg för några år sedan försöker vi ge tips och råd hur man kan tränga igenom mediebruset men framför allt kommentera sociala frågor och tillstånd i samhället. Boken som heter Mediehandbok för socialarbetare är riktad till alla som arbetar med sociala frågor i samhället.
Att ta utrymme i medierna och i debatten i synnerhet handlar om flera saker. Civilkurage, kunskap och utmaningar är några sådana. Vill du läsa mer om den pågående debatten om media och socialt arbete, se SVT:
http://svtdebatt.se/2011/02/forskarupprop-socialarbetarna-maste-vaga-beratta-om-misaren/
Denna blogg vänder sig till dig som är intresserad av Funktionshindervetenskapen. Forskning om funktionshinder bedrivs inom flera ämnesdiscipliner. Denna blogg har till syfte att ge en plattform för diskussion inom Funktionshindervetenskapen. Vad ska vi med vetenskapen till och vad synliggörs i samhället för de och bland de som är berörda? Välkommen till bloggen. Bloggen är också min forskarblogg där jag som funktionshinderforskare vill dela med mig av reflektioner och erfarenheter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar